pátek 9. října 2015

No nekecej, ona je tu zase!

Ahoj všichni :) jsem tu zase a už předem se omlouvám za roztěkané nezřetelné myšlenky a nedokončené výpovědi. A tak snad chápete, když jsem dlouho nepsala  a já huba ukecaná mám za tu dobu nepřítomnosti strašně moc nových poznatků, zkušeností a věcí o kterých bych chtěla mluvit :)


A proč jsem se náhle rozhodla začít znovu blogovat?

Chybí mi ty časy, kdy jsem začínala. Zapálená do nových věcí, do té doby naprosto bez pohybu, o cvičení a jídle nevěděla skoro nic (omyl, stále nevím nic :D) a když roluju příspěvky, tak se usmívám  a vzpomínám si na konkrétní pocity :)
aaaaaach nostalgie

    Za tu dobu se odehrálo mnohé. Už je to de facto nějaký ten pátek, co jsem začala probouzet endorfiny během, kritizovat chemii v každém jídle a  milovat madam brokolici:D
 Pár pokusů o striktní dietu, maturita, přijímačky, výška, období kdy jsem měla oblíbené arašídové máslo, pak si zase frčela na flapjackoch, jednu dobu jen běhala, potom jen zvedala činky, nechala se dobrovolně posílat do pekla při cvičení s Jillian :)

      Postupně jsem se stávala lepší a lepší a v jednu chvíli ( ano, nejspíš tehdy, kdy ti okolí začíná říkat, že ti to sluší a že jsi akorát), tak si najedou myslíš, že jsi na pomyslnném vrcholu.  Všechno znáš a jsi nejlepší. A začneš si v duchu říkat, že teď už ses "tam" dostala, není co zlepšovat a je na čase si dopřávat a přestat se omezovat...

 Zkrátka jsem dospěla  do stádia, kdy moje cvičební návyky a stravování upadly do těžkého stereotypu a nenalézala jsem žádný důvod se překonávat, zpohodlněla jsem a čekala jsem výsledky za nic a dělala ze svého života strašné halo, pořád jen žvanila a skutek utek.
Rozhodně pořád nejsem tam, kde chci být a
       Abych pravdu řekla, velký podíl na mé demotivaci a znechucení se stal fitness boom na facebooku a  přehnaný zájem o bikini fitness. Najednou všechny hubené holky s plochým břichem  jdou závodit a přitom ruce mají jako párátka.
Nechci pomlouvat, každý jednou začínal, ale přece není možné, aby se někdo ze dne na den rozhodl, že bude bikinkou a už za půl roku po šílených sacharidových vlnách stál na pódiu. Přece máme za to ( teda ještě doufám a pořád se to omílá), že "je to běh na dlouhou trať".



Nelíbí se mi, kam svět fitness dospěl, a že už to nemá nic společného se zdravým životním stylem.  Že se vitamíny a tělu prospěšné látky v přírodní formě nahrazují těmi v krabičce s pilulkami. Že všichni běhají na páse v posilovně, místo toho, aby se proběhli venku na čerstvém vzduchu :(
Chci, aby jsme se všichni navzájem podporovali, fandili si a ne se jen pomlouvali za zády...


A další věc.
"Hej Karle, ty máš stehna, už to stačí, už neposiluj" nebo "začínáš vypadat jako chlap"
Což si osobně nemyslím, ale v kombinaci s větším procentem tuku, které vlastním, tak to působí víc než hrozně.
Dřív jsem se bránila, protože jsem taková chtěla být- největší. Postupně však zjišťuji, že posilovna není v mém životě nejdůležitější a že ji mi opravdu líto, těch šatů, které už přes ramena nedopnu :D Nejsem a nechci být vymletá bedna, co bude mluvit pořád jenom o tom, kolik zvedne na bench :P Miluju jídlo a nechci svůj jídelníček omezovat jen na vločky a kuře s rýží.
A ten, kdo se činkám oddal na sto procent a je spokojený, tomu srdečně tleskám.
Tohle není život pro mě :)

A co tedy dál?

Prostě žít spokojený život, cvičit pro radost i vlastní překonávání se, zkoušet nové recepty,radit začátečníkům a pomáhat jim z komplexů těla, kterou jsou v měřítku hodnot naprosto zanedbatelné.
Běhat v dešti, dát si skleničku dobrého vína...
nebo dvě
i tři  ( Karolíno brzdi) :D
smát se do křečí
tančit, zpívat a hrát folklor
a hlavně neřešit zbytečnosti :)

Stay positive and healthy :)

Budu ráda, když se zase najde někdo, kdo bude mé články číst  nebo také  přihodí mouku do mlýna.

Mějte se a užijte si víkend :)


6 komentářů:

  1. Ať se ti v blogování nejen daří, ale hlavně, ať je to po tvým, ať ti to přináší odreagování a ne to, co dřív, nějaké povinnosti a nutnosti, že to musí jít na 100% a ne jinak. Protože je jasný, že jsi došla k tomu, že to jde i pěkně v klidečku :) Já do teď dostávám mejlíky, proč už nepíšu víc o fitness a je to proto, že se mě to už tolik netýká a život je i o podstatnějších věcech. Už mne to - přiznám se - ani tak nebaví, protože chci žít jinak, dýchat volně, koupit si koblihu a nefotit jen saláty proto, že se to ode mne čeká. A jakože fakt čekalo, vím, že to druhé lidi pumpovalo k výsledku, ale mne to ubíjelo a nastal čas říct STOP. Sešlo se k tomu ještě víc věcí, jedna věc k druhé a pak se vytvořil jeden celek toho, kdy jsem s úsměvem klikla na "blog mohou číst jen autoři"... a co? :D Fungují všichni dál? Určitě jo. A kdo ne, není to můj problém, jak mne dokonce nařkli někteří, že jsem si je vzala jako rukojmí :D prostě svět se zbláznil. Teď si bloguji o tom, o čem chci, čím momentálně žiju, co se mi líbí a hlavně KDYŽ se mi chce :)) Je to ohromně úlevné a znovu mne to blogování baví. A cítím, že ty jsi došla do naprosto shodného bodu, tak se toho drž a přeji moc štěstí a nových čtenářů, kterým otevřeš oči :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji ti Kristynko :) ty jsi byla taky první podnět, proč jsem začala blogovat ( tuším, že jsem Tě v některým článku dokonce i zmiňovala :) ano přesně... to že si fotím jídlo, je už vyloženě stereotyp, kdy jsem to fotila pro blog a pak jen dlouhou dobu pro instagram, taky už mě to nudí, protože je to na jedno brďo :( ale pokud ty články a fotky nasměruji správným stylem a budou záživné a poutavé, nebudo omýlet pořád dokola všeobecně známé věci, tak by se snad mohli i čténářům líbit :) rozhodně si musím stanovit ale režim v tom, že ten článek dotáhnu v limitu a do jistého času, protože jak se znám, tak to budu psát strašně dlouho :) :D

      Vymazat
  2. Dlouho jsem hledaala blog, jako je ten tvuj.. Zatím jsem přečetla teda jeden článek, ale myslim, že to je to co sem hledala, motivaci, a podobný zaměření, máš instagram? jak tě vlastně napadlo začít se zdravym životním stylem? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to jsem nesmírně šťastná, že jsem se Ti zalíbila :) Instagram mám, jmenuji se tam: Carlosssino, a jinak ikonka na profil je v liště v pravém horním rohu, hned pod fotkou :)
      Napadlo mě to tehdy, kdy jsem měla deprese z váhy a nenáviděla jsem svoje tělo, to byl hlavní potenciál začít dělat věci jinak :)

      Vymazat
  3. Totalne mi mluvis z duse, presne k tomuhle prozreni jsem taky dosla...fitko bylo pro me vsim ale ted uz neni to neni zivot, zivot je tam venku

    OdpovědětVymazat
  4. Totalne mi mluvis z duse, presne k tomuhle prozreni jsem taky dosla...fitko bylo pro me vsim ale ted uz neni to neni zivot, zivot je tam venku

    OdpovědětVymazat

A co vy na to? :)