neděle 26. ledna 2014

Zabijácký pátek, sobotní rest, food inspiration

Páteční aktivně zabijácký den: volejbal, posilovna, folklor, ze školy přijedu domů až o půl 11 úplně mrtvá a beztak zase prokvasím na internetu skoro do půlnoci ( kde na to beru energii fakt nechápu) :P. 
Posléze spím jak špalek bez mála do oběda, a pak se probudím, celý barák už na nohou, v klidu si udělám ovesnou kaši, koukám ven z tepla domova, duchem nějak nepřítomna a tím nejpomalejším tempem snídám. Tomu se říká veget!
Sobota- den odpočinku a já bych si tak ráda zacvičila! Ale nemůžu, regenerovat se musí, tak aspoň při uklízení létám jak splašená, tancuji v koupelně při leštění zrcadla a jsem nabitá jak baterky. :D Odpoledne ještě jedu pryč a jak se vrátím, tak už mi je cosi divně. Hlava třeští, oči pálí, cítím se unaveně a to jsem nic nedělala. Opravdu kouzelné. Mrazy udeřily a mě kašel začíná sedat na průdušky, a tak už celý večer a i dnes do sebe leju hektolitry čajů, jím vitamíny, na podporu imunity mamča dnes udělala dosti ostrou česnečku z domácích zásob ( babička má ten nejlepší česnek široko daleko). Známky ve škole jsou už uzavřené, no a právě proto je teď nejhorší doba na to být nemocná, protože je relativně čas si zajít solidně zacvičit do fitka :( Snad je to jen drsnou změnou počasí a pokud ne, tak to budu muset vypálit něčím silnějším :D

premiéra polenty s pomelem, karob, dýňové semínka, sušené fíky,datlový sirup - a měla jsem co dělat, abych to snědla :D

Pátek je vždy časově náročný, po pěti hodinách ve škole máme šestou a sedmou tělocvik, kde vždycky hrajeme volejbal. Tento pátek jsme se spojili s kluky, takže to byla hra trochu na jinší úrovni. Hned ve 14h se přesunu do posilovny, cestou stihnu sníst dva banány, abych do sebe dostala trochu cukru a podala nějaký výkon. Vždy, když je na trenažéru volno, jdu si na půl hoďku zaběhat, pak si vymyslím vlastní sestavu, ale vetšinou jsou to improvizace. V tomto ohledu se musím vážně zlepšit a chodit do fitka s nějakým tréninkovým plánem!
Ale musím se pochlubit... už jsem si na ten den myslela dlouho, ale tento pátek jsem si poprvé sedla na lavičku a zvedala Bench ♥ Kámoši siláci mě ještě jistili, ale i tak s 20kg se cítím jako vítěz :D vuhuuuuu :))
 Potom se po hoďce a půl s věcmi přesunu do druhého patra, ( víceúčelová budova pro volný čas :D) a můžu si na chvíli sednout, řádně se najíst. A zase jdu trénovat, tentokrát bránici a mezižeberní svaly, máme totiž zkoušku s cimbálovou muzikou a jako klarinetistka se musím do toho řádně opřít ( hudebníci, víte o čem mluvím) :D
Mám zase chvíli pauzu, od 18h obvykle do 22h začnou taneční zkoušky folklorního souboru, ( zase o místnost vedle hudební zkušebny :D:D) Už tradičně si  o přestávce skočím do obchodu koupit okurku, acidofilní mléko, nějaké to pečivo ( večer už je to problém,  jsou tam jen bílé tukové rohlíky :P, ale občas natrefím na celozrnnou bulku :D) a nějakou energetickou tyčinku. Nejoblíbenější jsou od Nutrend, samé oříšky, sezam, přírodní sladila♥ Energie na chvíli vyletí a jsem zase jak veverka po kafi ( všichni jsme viděli pohádku Carcoolka :D)  Nejvíc mi chutnají pražené mandle ( ty bílé) a nebo pistácie ( v zeleném obalu a ty neměli :/)

Jinak si zase vymýšlím :) špenát, fazole ve sladkokyselém nálevu v konzervě ( to sviňstvo vždycky opláchnu), marinované tofu, likvidace zbytku mražené zeleniny, 

.... a smíchám to s žitnými těstovinami a quionou. Tadááááá! Mňamka ♥

sobotní :) jak vždycky zasypaná ovesná kaše, kiwi, tykvové semínka, sušené fíky, sušené brusinky, datový sirup :)

plátek vepřové kotlety, po dlouhé době také opékané zemáky brambory :D

Strašně se mi líbí pojem "kondiční kulturistika", zní to krutopřísně :D ale kroužek ještě víc :D:D:D:D:D: v mé páteční časové vytíženosti mi brácha letěl ( o to patro níž) zaplatit permanentku a sám tam zůstal a zacvičil si  ( už bylo na čase :D) 

 Všichni zahrádkáři a domácí pěstitelé zbystřete! Je nejvyšší čas kupovat semínka :) Na jaře si pěkně okopu záhonek, nasázím si všechno možné a budu se o to starat! :D Jo! Přísahám, že denně se budu motat v zahrádce, protože chci mít vlastní nestříkanou zeleninu :)

parkují jak v garáži :D 

21 komentářů:

  1. Česnečku bych si dala. :P
    Pojem "kondiční kulturistika" mi nepřijde ani tak vtipný jako spíš "kroužek kondiční kulturistiky". :D

    OdpovědětVymazat
  2. tatík by ti nalil slivovici na vypálení bacilů :D ještě, že u mně už tenhle způsob vzdal :D naštěstí jsem nebyla nemocná dlooouho, ale musím zaklepat. Snad se brzy dáš dokupy:)
    tvůj pátek by mě zabil!
    neboj bench časem půjde :) mě dneska 40 kg málem spadlo na hubu, ještě, že existují ty nižší zarážky :D ale pak mi přišel pomoct jeden pěkný, mladý profík o:) no musel to být trapas, když on zvedá asi 200 kg a já trapných 40 a ještě nemůžu :D
    miluju sušené fíky <3 jídlo vypadá dokonale, snědla bych ti všechno!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no, tatík by mi nalil pravou trnkovou :D ale já raději zkusím zázvor s citrónem :)snad už to zítra bude lepší :D
      Jo no, mě pomáhal taky kámoš, a ty zarážky nejsou na škodu :) ooo 40kg tak to je moc pěkné :) že já ti ty fíky pošlu poštou? :)

      Vymazat
    2. zázvor je super :)
      nic moc, zvedla jsem jednou i 47, ale nechtěla jsem dneska moc frajeřit:D
      nemusíš ale jsi zlatá :) ještě mám schované fíky z Vánoc, jsem křečkomil :D

      Vymazat
    3. ale kašlu pořád :(
      pááni, to je už hodně pěkný :D
      já bych ti je klidně poslala :) mám raději datle ;)

      Vymazat
  3. Ty jo, obdivuji, že to v ten pátek všechno stíháš a ještě hýříš energií, já bych asi odpadla :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy je to opravdu sranda, že motám nohama a pomalu nevím, jak se jmenuju, ale zatím jsem to vždy přežila :)

      Vymazat
  4. Tvůj blog mě začíná opravdu bavit! Jen tak dál a krásně se ti mění postava!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji moc Veru :) po dvou dnech neaktivity, kdy jen sedím u počítače a spořádala jsem pár vdolků od babičky a zůstalo mi nehorázně zle, no nevím, nevím :/ :D

      Vymazat
    2. Já si tento víkend taky pěkně dopřávala :-D Mamka upekla dva plechy pletýnek. Už jsem jich dnes snědla aspoň 5 :-D Dnes vycvičíme :-P:-)

      Vymazat
    3. já bych taky cvičila, ale ten kašel je dráždivý, připadám si jak máčka, možná bych to ani neodcvičila :(

      Vymazat
  5. Teda kde bereš energii, supr! Kroužek kondiční kulturistiky je opravdu ukrutnej název :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždy jsem byla hyperaktivní dítě od přírody, ale pátek mě dokáže spolehlivě unavit :)

      Vymazat
  6. Wow.. to jídlo vypadá delikááátně ♥:D Pokud by se ti v dohledné době chtělo zase vařit,nebo péct,tak doporučuji vyzkoušet tyhle košíčky ->
    http://stylzeny.blogspot.cz/2014/01/sladke-kosicky-takmer-bez-cukru.html
    Nicol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jéj, děkuji :) uvidím, vyzkouším :)

      Vymazat
    2. není zač :) snad budou chutnat :) .. a můžu takový technický dotazík? Jak to,že všechno tak krásně zvládáš,i to jídlo..když už teda začnu kuchtit,tak po mega dlouhé době,kdy už je výsledek na světě přijde rodina a pomalu mi to cele nespasí:D ale za nic by mi s tím nepomohli ..:D N.

      Vymazat
    3. To jen tak asi vypadá... sama málokdy stíhám... většinou jsou to rychlovky orestované na pánvi, uvařené těstoviny, quinoa, kuskus... to ničeho většího jsem se ještě nepustila.. ráda bych si ale upekla domácí pečivo :) naštěstí mě to ujídá jen mamka, protože zbytek rodiny nějak nemá zájem o zdravější stravu, takže co si uvařím, to si sním ;)

      Vymazat
    4. Asi se také zaměřím víc na ty rychlovky :)
      Máte domácí pekárnu? Nebo myslíš udělat to v troubě,či remosce? My teda děláme v pekárně,ale máme kupované směsi,takže na některých typech "to jde poznat".Pokud si ale člověk vybere dobrou,nebo mám nějaký fajn recept,můžete to být super:)
      Teď tak přemýšlím,nenapadá tě nějaký zdravý a zároveň i odzkoušený recept na rodinný víkendový oběd? Chtěla bych trošku ukázat ,že i zdravé potraviny nejsou nudné.Ale potřebovala bych něco, co nebude moc bez chuťi,spíš kořenitější a sytější.Napadají mě jen různě upravená kuřecí prsa a fazole,kukuřice,rýže..Bojím se že je jen prsíčka,kuskus a salát "neroztančí" :D. Nejraději bych fakt přišla s chutnou novinkou,co vypadá dobře a překvapivě ještě lépe chutná..jestli víš jak to myslím :)
      A na závěr bych ti chtěla popřát mnoho inspirace do vaření a celkově do života pohodu.Ať jsi šťastná :) Nicky

      Vymazat
  7. jsi strašně hyperaktivní člověk, chci vidět, kdy budeš zalévat tu zahrádku :D

    OdpovědětVymazat

A co vy na to? :)