potřebujeme:
- 1ks středně velké kedlubny
- cibuli
- sůl, cayenský pepř, oregano
- olivový olej
- 1/2 šálku quinoi
- žitné celozrnné ( pšeničné celozrnné nebo bezvaječné) těstoviny
- (česnek)
- ( jakékoliv maso- nejlépe kuřecí, krůtí)
nejlepší jsou od firmy Natural, mají různé druhy, takže si určitě vyberete
quinoa před a po vaření
Těstoviny vařím ve vroucí osolené vodě s kapkou olivového oleje zhruba 6-7minut ( nebo jak je psáno na etiketě). Ve vodě propláchnu quinou a dám taktéž vařit ve vodě. Vařím ji dokud není měkká ( nemám to vůbec spočítané, ale jednoduše z těch tvrdých kuliček potom zbudou měkké prstýnky, něco podobného jak pohanka).
Cibuli nakrájenou na kostky zpěním na olivovém oleji a osolím. Kedluben očistím, odkrojím tvrdou slupku, nahrubo nastrouhám a přidám do hrnce. Vše orestuji, opepřím ( popř. přidám oregano) a zaliji zhruba 1dl vody. Nechám přejít varem a až se voda odpaří, smíchám se uvařenými těstovinami a quinou.
No a milovníci masa ( takže já :D) si mohou ještě přidat nějakou bílkovinu, protože kedluben s těstovinama jsou sacharidové záležitosti.
Já jsem měla po ruce vepřovou panenku ( ještě ze zabíjačky :D) tak jsem si osolila, opepřila a s česnekem dusila a dusila a dusila... až mě to přestávalo bavit :D
K mému překvapení se to dalo dokonce i jíst :D
Jestli máte lepší úpravu, podělte se o ni ;)
Kedlubnu mám ráději v syrové formě. :))
OdpovědětVymazata jak ji děláš? :)
VymazatAhoj,ráda sleduji Tvůj blog. Nedávno jsem založila svůj blog http://powerplatelife.blogspot.cz/
OdpovědětVymazatMůžeš se přijít podívat. Momentálně jsem vyhlásila oříškovou soutěž. J.
jj mrknu ;)
VymazatMyslím, že je to zdravá, chutná a výživná kombinace ;) A mě se na tom nejvíc líbí ta VEPŘOVÁ PANENKA :-D
OdpovědětVymazathttp://www.fitjane.blogspot.cz/
Souhlasím s Fit Jane-nejvíc se mi na tom líbí to maso :DD Mohu se zeptat, jak chutná quinoa? :)
OdpovědětVymazathmmm... je to bez skoro bez chuti, takové měkké, jak, jak... já nevím, jak quinoa, musí prostě vyzkoušet a nebudeš litovat ;)
Vymazatto je zajímavý, zkombinovat těstoviny a quinou, já to takhle většinou kombuniju s rýží, třeba pohanka a ráže, nebo jáhly atd.
OdpovědětVymazatMnam :) vypadá to zajímavě
OdpovědětVymazat