úterý 18. června 2013

Den 28

Více jak týden uběhl, mnozí z vás se mě ptalo, jestli jsem s tím už nepraštila. Ne nepraštila, jen bylo pro mě zdlouhavé doplnit všechno jídlo do tabulek, nafotit ho, zkopírovat obrázky a něco málo sepsat do příspěvku.
Známky mám všechny uzavřené, takže času je teď dost, něco ve zkratce napsat můžu :)

Ano, dnes jsou to přesně 4 týdny, co jsem se nad sebou doslova rozplakala, sedla si k počítači a založila tento deník s prvním skoro až srdceryvným prvním článkem "Odhodlání". Nedávala jsem šance tomu, že bych mohla vydržet celý měsíc. Počítala jsem tak s týdnem, dvěma, kdy už to třeba nevydržím a hladově se vrhnu na smažené řízky, které by byly na oběd. Hned první den mi však mnoho z vás napsalo, že mi drží palce a odhodlání se jenom prohloubilo. Je to skvělá motivace neustoupit z cesty, když víte, že někdo vám fandí nebo naopak že někdo vás bere ze srandy, nedává vám moc šancí a vy se  těšíte jen  na ten moment kdy mu, jak se říká, ukážete. 

Upřímně, přiznám se, že jsem se do toho první dva týdny vrhla doslova po hlavě. Našla jsem si programy, porovnávala kalorie a příjmy a celkově to moc "hrotila". Pohyb jsem měla každý den, ať už se jednalo o zátěžové cvičení od FB, běh nebo jízda na kole. Zhruba po týdnu jsem opravdu přepnula své síly ( cvičila jsem až 3 workouty) a začala jsem mít problémy s bolestmi zad a trošku jsem povolila, ale i přes bolest nepřestala ( otázkou je, jestli to bylo špatně nebo ne).
Cvičím, běhám, jezdím, hýbám se neustále :) 

Něco málo k jídlu. Zeleninu a ovoce jsem měla už i předtím oblíbenou, takže v tom problém nebyl. Za celých 28 dní jsem snědla sotva jeden celý rohlík z bílého pečiva ( a to bylo snad jen ochutnávání). Naprosto jsem si navykla na pečivo tmavé, s množstvím oříšků a semínek a už nic jiného nekonzumuji. Taktéž žádnou uzeninu ( nepočítám mezi ně dušenou šunku jak kuřecí tak i vepřovou s velkým procentem masa), sádlo nebo slunečnicový olej, máslo, žádné slané tyčinky nebo brambůrky, dokonce ani sladké ( až příležitostně na pár čtverečků čokolády nebo kousek tyčinky). K mému překvapení mě to ani nedráždilo ani jsem nemusela bojovat s pokušením. Zelená, svěží, zdravá strava mě bohatě zasytila a při představě, z čeho se daná potravina skládá, se vám chuť zkrátka vytratí a nemáte potřebuji ji sníst :)
Na denním pořádku byla také čistá voda nebo neslazený čaj.

Abych to shrnula. Myslím si, že můj pohled na životní styl se mění, nedělá všechno úplně dokonale, občas poruším pár pravidel ( ať už se to týká jezení večer nebo málo spánku) pořád se snažím vychytat mouchy, přijít na to co mi vyhovuje a co ne, uspořádat si vlastní systém a prostě pokračovat dál :) Do nadcházejících týdnů se budu snažit psát a fotit a přidávat postřehy a rady. Já prostě věřím, že všechno jde, když se chce :)

Váhu moc neřeším, jde mi o celkový obvod a úbytek: 
zhruba: před 72kg, po 68kg

Měřit se teď nebudu, protože jsem se právě doslova přepila vody a nějak se mi nafouklo břicho:DDDD



2 komentáře:

  1. Wow, za měsíc super změna! ::) jen tak dál, fakt ti fandím, je fajn, že tě to baví a našla ses v tom, to je nejdůležitější! :) jinak jsem vypozorovala, že nejlepší je se měřit ráno nalačno, pak už se mi ten pupek nafoukne do enromních rozměrů :D

    OdpovědětVymazat
  2. ooo tak děkuji :) zatím baví, uvidíme jak to budu stíhat o prázdninách v práci :) děkuji za podporu ;)

    OdpovědětVymazat

A co vy na to? :)