úterý 4. června 2013

Den 14

Je to právě dva týdny, co jsem se rozhodla jíst a žít zdravěji, než jsem žila doposud. Přikládám nějaké menší zhodnocení uplynulých 14 dní.

1) Stále mě to baví, nehodlám s tím přestat, není zapotřebí bojovat s pokušením, prostě pohoda.
 Cítím však stále problém v počtu kalorii, nehodlám to nějak zvlášť "hrotit", ale celkem mě to znepokojuje, protože na internetu jsou o výdeji a přijmu napsané odlišné názory.
2) Neměřím se, nevážím, hodlám to porovnat  až po měsíci.
3) Cvičím 6-7krát týdně ( pohyb dle tabulek vysoce aktivní) nejčastěji zátěžové cvičení tzv. HIIT ( High- intensity interval training) znamená posilování a kondička a celková zátěž.
4) Cítím zpevněné břišní svalstvo, decentně vyrýsované nohy, pevnější ruky, a také čistší a pěknější pleť ( důkazem správné stravy)
4) Pitný režim se snažím dodržovat ( opravdu přes den vypiji kolem 2litrů čisté vody nebo neslazeného čaje, málo kdy se stane, že bych dodržela hranici 2,5l )
5) Se spánkem mám však stále problém, i když mi 6-7h stačí ( respektivě dříve stačilo), pro organismus je to strašně málo, ještě když víte, že v danou hodinu vám pracují jednotlivé orgány a některé skutečně potřebuji klid. Více o orgánových hodinách zde: http://www.bio-life.cz/clanky/zdravi-a-krasa/biologicke-hodiny-aneb-co-se-s-nami-deje-pres-den.html
6) Sleduji, že se mi v jídelníčku objevují stejná jídla a proto od zítřka zapojím více luštěnin, ovoce a celkově si vyhledám nové recepty a kombinace

Podotýkám, že dnes jsem si nic nezacvičila kvůli bolestem zad v oblasti kříže, protože včera jsem se v tělocviku zvláštním způsobem natáhla. Pociťuji také mírné " tiky" ve stehnech, přetažené svalstvo z celkového pohybového "zápřahu" a proto jsem se dnes rozhodla dát si volno a trošku si odpočinout.
Kalorický příjem dneska bída, pořád mám hlad ale v tuto dobu se to opravdu nehodí, raději to zaspím a zítra ráno se nadlábnu.

rybí filé ochucené šafránem ( pozn. vyfocené jsou dva a půl krajíce chleba, v tabulkách je pouze jeden, protože jsem pouze jeden snědla) ne, vážně to moc hrozím :DDD


A zde je pár grafů po 14 dnech mé práce  ( zapisování začalo až od soboty 25.5)
 Tuším, že je to na dobré cestě ;)




3 komentáře:

  1. Ahoj Carol,
    moc tomu nerozumim, ale mne nejvic pomohlo zacit vazit a zjistit, co kolik vazi doopravdy. Myslela jsem si, jak jim zdrave, ale pak jsem zjistila, ze prijimam jen pulku kalorii, protoze jsem si myslela, ze je to proste hodne jidla, az pak jsem zjistila, kolik vlastne vazi ta porce brambor, co si davam atd. Nerikam, ze je stejna chyba u tebe, ale za zkousku to jiste stoji, aby sis byla jistejsi, ze delas veci spravne :). Drzim pesti, jsi fakt sikula!

    OdpovědětVymazat
  2. A ty víš kolik co váží, průměrně? :) Mohla bys mi v tomto ohledu poradit a mě by to velmi pomohlo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, no asi jsem s spatne vyjadrila :). Proste vem kuchynskou vahu a zkus si zvazit, kolik vazi asi tva porce testovin, brambor apod... Mozna to odhadujes opravdu spravne, to fakt nevim :), ale treba ja jsem se ve svych odhadech mylila. Treba ne kazdy platek sunky a syru ma vzdy stejne, ale vim, ze platky sunky, kterou si kupuju ja maji vzdy kolem 7q a ted uz to vazit nemusim, nebo jak vypada 150g brambor na mem taliri a tak :). Treba moje nejvetsi chyba, myslela jsem si, ze kdyz si sypu musli do misky, ze to je ta jejich doporucena porce (asi 30-35g) a ejhle ono to bylo 70g :D. Dokud si sama sve porce nezvazis, tak nebudes presne vedet, jak vypadaji, ale tim nechci nijak zpochybnit tve odhady, jen uvadim svou chybu, ktera by ti treba mohla pomoci :)

    OdpovědětVymazat

A co vy na to? :)