sobota 25. května 2013

Den 04

Probuzení do chladného, vlhkého rána- je tu sobota. Jeden z mála dní, kdy bývám doma.
Na snídani jsem dojedla včerejší ovesné vločky s mlékem, banánem, medem a oříšky. Vstávala jsem kolem deváté a potřeba velké snídaně nebyla.

Vrhla jsem se na domácí práce a kolem 13:00h jsem měla oběd. Hovězí guláš s krajícem chleba ( kalorie dohromady tvořili 330 kcal, takže v normě).
Zhruba kolem 3 hodiny byla  svačinka. Tuňák v oleji Texas s 2ks tmavých rohlíků a voda ( 433 kcal) Na odpolední svačinku trošku energicky bohatší než předešlá jídla, ale musela jsem splnit limit denního příjmu energie ( jak se později dočtete, dnes jsem ho nesplnila, ale výdej byl markantně vyšší).


Následovalo 25minutové cvičení podle nově nalezeného programu Fitnessblender HITT zaměřené hlavně na cardio a abs.  Tvrdím si podotknout, že tohle byla uplně jiná káva než s Jillian Michales. Doslova a do písmene ze mě teklo jak z vodopádu. Množství squotů, poskoků a posilování břišního svalstva a stehen. Mile mě překvapilo provedení videa, kde na bílé ploše cvičí jedna trenérka a do toho anglicky mluví mužský hlas, v pravém rohu je vždycky miniaturní ukázka následujícího cviku, v rohu levém zase odpočítávání cviku prováděného, je zde také zobrazen sloupec kalorii, které spalujete. První věc, pro kterou jsem se dnes nadchla :) Moje dnešní zvládnutý workout zde:


 Následovala krátká procházka. Po dlouhé době jsem vyšla ven a šla se projít do přírodu za barákem. Po všech dnešních aktivitách mi celkem vyhládlo a přísun proteinů jsem do sebe dostala v podobně dvou vajíček na měkko a  4ks slunečnicových chlebů a oblíbených okurek. Tentokrát jsem si do vody přidala i kolečko citrónu ( 409kcal).


Poslední jídlo by se mělo podávat 2-3h před spánkem a mělo by být nejlehčí. Vzhledem k tomu, že jsem chtěla splnit denní limit tak jsem si na talíř flákla mozzarelu s bazalkou, olivovým olejem, okurkou, rajčatem a  osmahlou vekou ( 432kcal). Delikatesa


Jak už jsem se včera zmínila o počítání kalorií, dnes jsem poprvé začala sledovat nutriční hodnoty a s pomocí vynikajícího programu Kalorické tabulky.cz jsem si složila jídelníček. Před každým jídlem si na onom blogu z databáze potraviny stáhla jednotlivé suroviny a program sám vyhodnotil kalorický příjem, čili zda je to v vhodné či nikoliv. Registrací zde dostanete plno výhod, tabulky, grafy, přehledy, zadáte si cílovou váhu, sledujete míry, příjem a výdaj energii, pitný režim, aktivní pohyb apod. No prostě paráda, celý den jsem sledovala grafy a dopočítávala kolik toho ještě musím sníst aby příjem a výdej kalorií byl v normě. Při hubnutí by měl být rozdíl kalorii roven 487kcal. Dnes jsem limit splnila. Dokonce jsem vydala víc energie než příjmula, ale opravdu to chce vyváženost. Zítra se budu snažit více :) Připojuji také pár fotek, kde uvidíte tento program funguje. Jsem z něj nadšená a moc mi pomohl :)






2 komentáře:

  1. Kájo, nesmíš cvičit hned po jídle, navíc takový záhul! Rozvrhni si to spíš obráceně nebo počkej po jídle ideálně 2h.... :) a pij víc..

    OdpovědětVymazat
  2. Samozřejmě to nebylo hend po jídle ;) to já vím, jen to tam zkrazuju :) Jo včera jsem toho vypila fakt málo, přiznávám :(

    OdpovědětVymazat

A co vy na to? :)