Já osobně jsem na ovesných vločkách dosti závislá. Jak pak by ne! Jsou skvělé na snídani, jak v kaších, tak i jako ovesné lívance nebo musli, protože po ránu do sebe potřebujeme dostat energii, a to nejlépe v podobě sacharidů. No a nejlepší a nejrychlejší jsou právě ony všemi milované ovesné kaše :)
V 1 hrnku mléka vařím 1 hrnek jemných ovesných vloček ( jemné vločky jsou na kaše mnohonásobně lepší. Já mám oblíbené ty od Emca ;) Ale nejlepší jsou s přidanou vlákninou ( Emco modrý obal).
- 70g jemnýchovesných vloček
- hrnek mléka
- jahody
- banán
- kokos
- javorový sirup
- slunečnicová semínka
- arašídové máslo
Jakmile mléko přivedu k varu, odstavím a nechám pod pokličkou dojít, vločky změknou a kaše bude vláčná.
Pak už jenom dle ranních chutí přidám ovoce, oříšky, kokos, skořici a osladím javorovým nebo datlovým sirupem a vychutnávám :)
Začíná jaro a na pultech v obchodech se objevují první jahody ( některé se svou zelenou barvou ani " chemickou" chutí k jahodám ani přirovnávat nedají, ale ty z Kauflandu byly fakt dobré). A když máte po ruce jahody a banán, tak není nic lepšího, než je zkombinovat. A když máte v ledničce i arašídové máslo, tak je to hotové nebe! A to mi potvrdí nejeden "kašožrout" :)
Tuhle jsem dělala brzy ráno, když jsem odjížděla do Zlína psát zkušební testy na certifikát FCE.
Vzhledem k tomu, že Karolína je strašná nevýprava, zase nestíhala, tak si ji vzala do krabičky, že si ovesnou sní v klidu někde ve třídě. O přestávce po první části si tak tu krabičku vytáhnu, celá natěšená na ty jahody a a arašídové máslo a najednou mi dojde, že jsem vlastně zapomněla lžičku! Jo, v tomto jsem fakt skvělá, takže jsem si mohla jen pogratulovat a krabičku schovat zpátky do tašky :D
Mějte se fanfárově a snídejte ovesnou! ;)
Vypadá skvěle :-)
OdpovědětVymazatZrovna jsem jednu dosnídala - s rozmačkaným banánem, mraženým lesním ovocem, rozinkami a brusinkami :-)
mnami, dneska budu mít banán i jahůdky :)
OdpovědětVymazat