Tento recept jsem odzkoušela přesně na Štědrý večer, protože jsem chtěla bojkotovat tradičního smaženého kapra s bramborovým salátem. Jako vždycky jsem improvizovala, přemýšlela jsem o nějaké exotické, netradiční chuti a tak jsem si vyhledala pár receptů na internetu a spojila si od každého něco. A vzhledem k tomu, že jsem s touto úpravou ( jak já ryby ani neumím upravovat) sklidila úspěch, a proto jsem zařadila milovaného citronového lososa mezi top 10 mých oblíbených jídel :)
- losos
- 2-3 kolečka citronu
- citrónová kůra
- máslo ( pár plátků)
- cherry rajčata ( dle uvážení, možné vynechat, ale kdo by vynechal rajčata? ♥)
- brusinky
- oregáno ( nebo provensálské koření)
- sůl
- pepř
Lososa položíme kůží naspod pekáče. Citrón a rajčata očistíme, nakrájíme a přidáme k rybě včetně pár plátků másla. Pro výraznější chuť nastrouháme citrónovou kůru přímo na maso, posypeme sušenými brusinkami, oregánem, osolíme opepříme.
V troubě na 180° ( a vzhledem k tomu, že jsem nesledovala hodiny, tak nedokážu říci jak dlouho) pečeme do té doby, než je losos křehký. Já osobně jsem měla den den strašnou chuť na rýži ( k rybě se asi moc nehodí) ale prostě jsem si ji uvařila jasmínovou a tahle kombinace mi fakt chutnala :)
To mi připomíná, že ještě jeden v mražáku zůstal ( ďábelský smích) :D
A kdo
Mňam mňam - to si musím udělat :)
OdpovědětVymazatVypadá to výborně,musím vyskoušet já ryby miluji :):):)
OdpovědětVymazatZrovna o víkendu jsem dělala lososa na citronu, akorát s česnekem :) Mám ho moc ráda a ten tvůj vypadá taky senzačně :)
OdpovědětVymazatto nevypadá vůbec špatně! :)
OdpovědětVymazat